Daniel
Alvarez Alvarez
Asociado a Tiempo Parcial
Publicaciones (32) Publicaciones de Daniel Alvarez Alvarez
2023
-
Spanish Fuet Sausages Fat-Reduced to Diminish Boar Taint: Sensory and Technological Quality
Animals, Vol. 13, Núm. 5
2022
2021
-
Estrategias tecnológicas de enmascaramiento del olor sexual en carne de cerdos machos enteros: nuevas alternativas para el sector y la industria cárnica porcina
Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 296, pp. 69-78
2020
-
Fat replacement by vegetal fibres to improve the quality of sausages elaborated with non-castrated male pork
Animals, Vol. 10, Núm. 10, pp. 1-14
2019
-
Effect of female sex hormones on the developmental cycle of Chlamydia abortus compared to a penicillin-induced model of persistent infection
BMC Veterinary Research, Vol. 15, Núm. 1
-
Effect of progesterone on the vaccination and immune response against Chlamydia abortus in sheep
Veterinary Immunology and Immunopathology, Vol. 213
2018
-
Aplicación de la clase invertida en el Grado de CYTA: experiencia docente en Industrias Alimentarias IV
Investigación y práctica en la educación superior (Educación), pp. 17-22
-
Development of an in vivo model of Chlamydia abortus chronic infection in mice overexpressing IL-10
Veterinary Microbiology, Vol. 213, pp. 28-34
-
Uso de la clase invertida (Flipped Classroom) en el grado de Ciencia y Tecnología de los Alimentos: parte II análisis de resultados
Metodologías docentes innovadoras en la enseñanza universitaria (Servicio de Publicaciones de la Universidad de Murcia), pp. 100-106
-
Uso de la clase invertida en el grado de Ciencia y Tecnología de los alimentos: parte I. Planificación docente
Innovación y modelos de enseñanza-aprendizaje en la Educación Superior (Servicio de Publicaciones de la Universidad de Murcia), pp. 279-285
2017
-
A preliminary study of the use of a Raman laser sensor to monitor coagulation and syneresis for the online control of cheesemaking
International Journal of Dairy Technology, Vol. 70, Núm. 4, pp. 607-609
-
Sensory perception of meat from entire male pigs processed by different heating methods
Meat Science, Vol. 134, pp. 98-102
2016
-
Isolation of Chlamydia abortus from a laboratory worker diagnosed with atypical pneumonia
Irish Veterinary Journal, Vol. 69, Núm. 1
2015
-
A comparison of the use of thistle (Cynara cardunculus L.) and artichoke (Cynara scolymus L.) aqueous extracts for milk coagulation
Dairy Science and Technology, Vol. 95, Núm. 2, pp. 197-208
-
Intratracheal infection as an efficient route for testing vaccines against Chlamydia abortus in sheep
Veterinary Journal, Vol. 205, Núm. 3, pp. 393-398
2013
-
Effect of inulin, β-Glucan and their mixtures on emulsion stability, color and textural parameters of cooked meat batters
Meat Science, Vol. 94, Núm. 3, pp. 320-327
2012
-
Textural and viscoelastic properties of pork frankfurters containing canola-olive oils, rice bran, and walnut
Meat Science, Vol. 92, Núm. 1, pp. 8-15
2011
-
Influence of canola-olive oils, rice bran and walnut on functionality and emulsion stability of frankfurters
LWT, Vol. 44, Núm. 6, pp. 1435-1442
2010
-
Application of light extinction to determine stability of beef emulsions
Journal of Food Engineering, Vol. 96, Núm. 2, pp. 309-315
-
El ayuno ante-mortem: ¿Reduce el estrés y favorece la calidad de la carne?
Bienestar animal y calidad de la carne: Enfoques químicos y experimentales (B.M. Editores S.a de C.V.), pp. 199-210