Ana Belen
Bautista Ortin
Profesores Titulares de Universidad
José María
López Roca
Publications dans lesquelles il/elle collabore avec José María López Roca (30)
2014
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Efecto de la ausencia de semillas durante la vinificación
La Semana vitivinícola, Núm. 3437, pp. 1976-1981
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Efecto de la ausencia de semillas durante la vinificación: perfil folifenólico y sensorial del vino
La Semana vitivinícola, Núm. 3416, pp. 134-138
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Effect of combined use of benzothiadiazole and methyl jasmonate on volatile compounds of monastrell wine
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 65, Núm. 2, pp. 238-243
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Grape seed removal: Effect on phenolics, chromatic and organoleptic characteristics of red wine
International Journal of Food Science and Technology, Vol. 49, Núm. 1, pp. 34-41
2013
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Effect of Wine Maceration Enzymes on the Extraction of Grape Seed Proanthocyanidins
Food and Bioprocess Technology, Vol. 6, Núm. 8, pp. 2207-2212
2012
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Extracción de taninos de las semillas durante la vinificación
La Semana vitivinícola, Núm. 3369, pp. 198-205
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Extracción de taninos de las semillas durante la vinificación
La Semana vitivinícola, Núm. 3389, pp. 2008-2015
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Influence of berry ripeness on concentration, qualitative composition and extractability of grape seed tannins
Australian Journal of Grape and Wine Research, Vol. 18, Núm. 2, pp. 123-130
2011
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Efecto de diferentes técnicas enológicas en la extracción de taninos durante el proceso de maceración de uvas monastrell
Enólogos, Núm. 73, pp. 26-29
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Papeñl de los enzimas de maceración en la extracción de taninos de las semillas
Enólogos, Núm. 72, pp. 22-27
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The extraction of anthocyanins and proanthocyanidins from grapes to wine during fermentative maceration is affected by the enological technique
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 59, Núm. 10, pp. 5450-5455
2010
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Effect of different enological practices on skin and seed proanthocyanidins in three varietal wines
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 58, Núm. 21, pp. 11333-11339
2009
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Determinación de antocianos y flavonoles en uvas por HPLC utilizando una nueva columna de fase reversa con grupos básicos de intercambio iónico
Nuevos horizontes en la viticultura y enología: X Congreso Nacional de Investigación Enológica. Ourense, del 3 al 5 de junio de 2009
2008
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Anthocyanins and tannins in four grape varieties (Vitis vinifera L.) evolution of their content and extractability
Journal International des Sciences de la Vigne et du Vin, Vol. 42, Núm. 3, pp. 147-156
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Changes in skin cell wall composition during the maturation of four premium wine grape varieties
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 88, Núm. 3, pp. 420-428
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Differences in morphology and composition of skin and pulp cell walls from grapes (Vitis vinifera L.): Technological implications
European Food Research and Technology, Vol. 227, Núm. 1, pp. 223-231
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Estabilización del color de los vinos tintos utilizando la micro-oxigenación conjuntamente con taninos enológicos y virutas de roble: Una alternativa a la crianza en barricas
Enólogos, Núm. 52, pp. 38-41
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Influencia de la adición de un concentrado polifenólico en el color de los vinos tintos de monastrell
Enólogos, Núm. 51, pp. 54
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Sensory descriptive analysis of a red wine aged with oak chips in stainless steel tanks or used barrels: Effect of the contact time and size of the oak chips
Journal of Food Quality, Vol. 31, Núm. 5, pp. 645-660
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The use of oak chips during the ageing of a red wine in stainless steel tanks or used barrels: Effect of the contact time and size of the oak chips on aroma compounds
Australian Journal of Grape and Wine Research, Vol. 14, Núm. 2, pp. 63-70