Maria Del Carmen
Frontela Saseta
Profesores Titulares de Universidad
Publicaciones en las que colabora con Maria Del Carmen Frontela Saseta (43)
2024
-
Effect of pine bark extract and its phenolic compounds on selected pathogenic and probiotic bacterial strains
Frontiers in Nutrition, Vol. 11
-
Ultra-Processed Foods Consumption and Asthma in the Western Diet
Dietetics, Vol. 3, Núm. 2, pp. 144-158
2023
-
Actividad prebiótica in vitro de Lactoferrina y galactooligosácridos sobre la microbiota intestinal infantil
Nutricion hospitalaria, Vol. 40, Núm. 4, pp. 701-710
-
Anti-inflammatory effect of milk whey from different species after in vitro digestion
Nutricion Hospitalaria, Vol. 40, Núm. 3, pp. 551-558
-
Evaluation of the antimicrobial potential of digested and undigested carob phenolic extracts: Impact on selected gut microbiota
Acta Alimentaria, Vol. 52, Núm. 4
-
Innovación docente intergeneracional: descubrir juntos para aprender a vivir juntos
Acciones innovadoras en el ámbito de la salud: atendiendo a las necesidades emergentes en docencia e investigación (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 151-156
-
Promoción de un envejecimiento saludable por el alumnado del Grado de Enfermería mediante herramientas de divulgación en un entorno intergeneracional
Acciones innovadoras en el ámbito de la salud: atendiendo a las necesidades emergentes en docencia e investigación (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 167-174
-
The Iron and Calcium Availability and the Satiating Effect of Different Biscuits
Foods, Vol. 12, Núm. 18
2022
-
Aprender enseñando: un enfoque intergeneracional enmarcado en el aprendizaje-servicio
Innovación docente y práctica en el ámbito de la salud: avances y perspectivas (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 341-346
-
Comparison of bioavailability and transporters gene expression of four iron fortificants added to infant cereals
Food Bioscience, Vol. 50
-
Facultad de Ciencias Sociosanitarias en el campus de Lorca de la Universidad de Murcia: universidad amigable con las personas mayores
Intervención para la mejora de la salud desde una perspectiva integradora: avanzando desde la investigación (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 403-409
-
Nuevas estrategias en alimentación: aplicación para prevenir enfermedades en personas mayores
Innovación docente y práctica en el ámbito de la salud: avances y perspectivas (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 255-259
-
Nuevas recetas de meriendas saludables para los adultos mayores
Innovación docente y práctica en el ámbito de la salud: avances y perspectivas (Asociación Universitaria de Educación y Psicología (ASUNIVEP)), pp. 297-302
2021
-
Ciencia ciudadana. Todos contamos para la promoción de la salud
Conference proceedings. CIVINEDU 2021: 5th International Virtual Conference onEducational Research and Innovation
-
Effect of gazpacho, hummus and ajoblanco on satiety and appetite in adult humans: A randomised crossover study
Foods, Vol. 10, Núm. 3
2020
-
Milk whey from different animal species stimulates the: In vitro release of CCK and GLP-1 through a whole simulated intestinal digestion
Food and Function, Vol. 11, Núm. 8, pp. 7208-7216
-
Nondigestible Carbohydrates Affect Metabolic Health and Gut Microbiota in Overweight Adults after Weight Loss
Journal of Nutrition, Vol. 150, Núm. 7, pp. 1859-1870
2019
-
Effect of soaking and inositol phosphate content on in vitro mineral availability in edible seaweeds
Journal of Applied Phycology, Vol. 31, Núm. 3, pp. 1981-1989
-
Fe and Zn: In vitro bioavailability in relation to antinutritional factors in biofortified beans subjected to different processes
Food and Function, Vol. 10, Núm. 8, pp. 4802-4810
-
Higher inositol phosphates and total oxalate of cookies containing fruit by-products and their influence on calcium, iron, and zinc bioavailability by Caco-2 cells
Cereal Chemistry, Vol. 96, Núm. 3, pp. 456-464