Facultad de Biología
Centro académico
Mario
Honrubia García
Publicacións nas que colabora con Mario Honrubia García (24)
2015
-
Two new Terfezia species from Southern Europe
Phytotaxa, Vol. 230, Núm. 3, pp. 239-249
2013
-
Five new Terfezia species from the Iberian Peninsula
Mycotaxon, Vol. 124, pp. 189-208
2011
-
Caracterización y cultivo de tres cepas de Pleurotus eryngii (Fries) Quélet sobre sustratos basados en residuos agroalimentarios
Anales de biología, Núm. 33, pp. 53-66
2010
-
Comparative study of mycorrhizal susceptibility and anatomy of four palm species
Mycorrhiza, Vol. 20, Núm. 2, pp. 103-115
2009
-
Desert truffle cultivation in semiarid mediterranean areas
Mycorrhizas - Functional Processes and Ecological Impact (Springer Berlin Heidelberg), pp. 221-233
2008
-
Biotechnology and cultivation of desert truffles
Mycorrhiza: State of the Art, Genetics and Molecular Biology, Eco-Function, Biotechnology, Eco-Physiology, Structure and Systematics (Third Edition) (Springer-Verlag Berlin Heidelberg), pp. 467-483
-
Peroxidase changes in Phoenix dactylifera palms inoculated with mycorrhizal and biocontrol fungi
Agronomy for Sustainable Development, Vol. 28, Núm. 3, pp. 411-418
-
Ultrastructural localization of acid phosphatase in arbusculate coils of mycorrhizal Phoenix canariensis roots
Physiologia Plantarum, Vol. 132, Núm. 4, pp. 503-513
2006
-
Autofluorescence detection of arbuscular mycorrhizal fungal structures in palm roots: an underestimated experimental method
Mycological Research, Vol. 110, Núm. 8, pp. 887-897
2004
-
Ultrastructure of the mycorrhiza formed by "Tetraclinis articulata" (Vahl) Masters (Cupressaceae)
Anales de biología, Núm. 26, pp. 179-190
2003
-
Effect of industrial processing on desert truffles Terfezia claveryi Chatin and Picoa juniperi Vittadini): Proximate composition and fatty acids
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 83, Núm. 6, pp. 535-541
-
Effects of salt stress in hydroponic media on clover plants inoculated with Rhizobium
Agronomie, Vol. 23, Núm. 7, pp. 553-560
-
Los recursos naturales. Los sistemas forestales. Los matorrales mediterráneos como recurso múltiple: las turmas o trufas del desierto
Los recursos naturales de la Región de Murcia: un análisis interdisciplinar (Servicio de Publicaciones), pp. 277-279
-
Morphological characterization of the mycorrhiza formed by Helianthemum almeriense Pau with Terfezia claveryi Chatin and Picoa lefebvrei (Pat.) Maire
Mycorrhiza, Vol. 13, Núm. 6, pp. 299-307
-
¡Ya llegan las turmas!
Eubacteria, Núm. 11, pp. 14-15
2002
-
Dinamismo del componente fúngico micorrícico y su incidencia en la regeneración del bosque mediterráneo
La regeneración natural del bosque mediterráneo en la Península Ibérica: Evaluación de problemas y propuesta de soluciones (Asociación para la Recuperación de los Bosques Autóctonos ARBA.), pp. 87-113
2001
-
Monophenolase activity of latent Terfezia claveryi tyrosinase: Characterization and histochemical localization
Physiologia Plantarum, Vol. 113, Núm. 2, pp. 203-209
-
Partial purification, characterization, and histochemical localization of fully latent desert truffle (Terfezia Claveryi Chatin) polyphenol oxidase
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 49, Núm. 4, pp. 1922-1927
1996
-
Efecto de las micorrizas en la restauración de las zonas afectadas por incendios forestales en la Comunidad Valenciana
La restauración de la cubierta vegetal en la Comunidad Valenciana (Fundación Centro de Estudios Ambientales del Mediterráneo), pp. 345-393
-
Effect of arbuscular mycorrhizal inoculation on micro propagated Tetraclinis articulata growth and survival
Agronomie, Vol. 16, Núm. 10, pp. 633-637