Ana Belen
Bautista Ortin
Profesores Titulares de Universidad
Andrea
Osete Alcaraz
Publicacions en què col·labora amb Andrea Osete Alcaraz (15)
2023
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The effect of ultrasound on Syrah wine composition as affected by the ripening or sanitary status of the grapes
European Food Research and Technology, Vol. 249, Núm. 3, pp. 641-651
2022
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Grape Pulp Fiber as Possible Fining Agents for Red Wine
Biomolecules, Vol. 12, Núm. 10
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Revisiting the use of pectinases in enology: A role beyond facilitating phenolic grape extraction
Food Chemistry, Vol. 372
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The application of ultrasound and enzymes could be promising tools for recovering polyphenols during the aging on lees process in red winemaking
Foods, Vol. 11, Núm. 1
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Un nuevo enfoque para la reducción del grado alcohólico en los vinos tintos: el uso de ultrasonidos de alta potencia
Enoviticultura, Núm. 76
2021
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The influence of hydrolytic enzymes on tannin adsorption-desorption onto grape cell walls in a wine-like matrix
Molecules, Vol. 26, Núm. 3
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Toward the enrichment of dietary proanthocyanidins: In vitro investigation of their concentration-dependent complexation with β-casein
Journal of Food Processing and Preservation, Vol. 45, Núm. 1
2020
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The application of high power ultrasounds for improving the phenolic extraction and color from grape-derived products
Acta Horticulturae
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The impact of carbohydrate-active enzymes on mediating cell wall polysaccharide-tannin interactions in a wine-like matrix
Food Research International, Vol. 129
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The role of soluble polysaccharides in tannin-cell wall interactions in model solutions and in wines
Biomolecules, Vol. 10, Núm. 1
2019
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Aplicación de enzimas, polisacáridos y ultrasonidos para promover la desorción de compuestos fenólicos ligados a paredes celulares de la uva
IV Jornadas Doctorales Escuela Internacional de Doctorado de la Universidad de Murcia (Eidum)
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Combined Use of Pectolytic Enzymes and Ultrasounds for Improving the Extraction of Phenolic Compounds During Vinification
Food and Bioprocess Technology, Vol. 12, Núm. 8, pp. 1330-1339
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Eliminación de material celular en suspensión en los mostos para mejorar el contenido fenólico y el color de los vinos tintos
Enólogos, Núm. 120, pp. 70-76
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Eliminación de materiral celular en suspensión en los mostos para mejorar el contenido fenólico y el color de los vinos tintos
Enología del siglo XXI, Núm. 3, pp. 24-30
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Elimination of suspended cell wall material in musts improves the phenolic content and color of red wines
American Journal of Enology and Viticulture, Vol. 70, Núm. 2, pp. 201-204