Francisca
Perez Llamas
Profesores Titulares de Universidad
Ascensión
Marcos Sánchez
Publicaciones en las que colabora con Ascensión Marcos Sánchez (11)
2014
-
A los adolescentes que no les gusta la educación física tienen peor condición física y más obesidad : ¿mito o realidad ? Los estudios AVENA y UP&DOWN
Nutrición Hospitalaria, Vol. 30, Núm. 6, pp. 1319-1323
2011
-
Sedentary behaviours and socio-economic status in Spanish adolescents: The AVENA study
European Journal of Public Health, Vol. 21, Núm. 2, pp. 151-157
2008
-
Birth weight and blood lipid levels in Spanish adolescents: Influence of selected APOE, APOC3 and PPARgamma2 gene polymorphisms. The AVENA Study
BMC Medical Genetics, Vol. 9
-
Small birth weight and later body composition and fat distribution in adolescents: The AVENA study
Obesity, Vol. 16, Núm. 7, pp. 1680-1686
2007
-
Body fat distribution reference standards in Spanish adolescents: The AVENA Study
International Journal of Obesity, Vol. 31, Núm. 12, pp. 1798-1805
-
Effect of the Ala12 allele in the PPARγ-2 gene on the relationship between birth weight and body composition in adolescents: The AVENA study
Pediatric Research, Vol. 62, Núm. 5, pp. 615-619
2006
-
Anthropometric body fat composition reference values in Spanish adolescents. The AVENA Study
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 60, Núm. 2, pp. 191-196
-
Inflammatory proteins are related to total and abdominal adiposity in a healthy adolescent population: The AVENA Study
American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 84, Núm. 3, pp. 505-512
-
Reference values for serum lipids and lipoproteins in Spanish adolescents: The AVENA study
Sozial- und Praventivmedizin, Vol. 51, Núm. 2, pp. 99-109
-
Serum lipids, body mass index and waist circumference during pubertal development in Spanish adolescents: The AVENA study
Hormone and Metabolic Research, Vol. 38, Núm. 12, pp. 832-837
2003
-
Alimentación y valoración del estado nutricional de los adolescentes españoles (Estudio AVENA). Evaluación de riesgos y propuesta de intervención. I. Descripción metodológica del proyecto
Nutricion Hospitalaria, Vol. 18, Núm. 1, pp. 15-28